torstai 21. toukokuuta 2015

Kolmas viikko

Ja taas viikko vierähtänyt. Kylläpä tämä aika kulkee nopeasti. Nyt pennut ovat alkaneet jo touhuta enemmän nukkumisen ja syömisen välissä. Painimatsit ovat jo hyvällä mallilla murinalla ja vauva-haukulla höystettynä. Pientä alkeisulvontaakin kuuluu välillä naperoiden keskuudesta.

Näkö- ja kuuloaistit ovat selkeästi kehittyneet. Reagoivat ihmisen ääniin ja ovat jo kiinnostuneita pentulaatikon ulkopuolisista tapahtumista. Yrittävät kurotella laatikosta takajaloilleen kurkistamaan, mitä tapahtuu. Kävelykykykin on jo kehittynyt ja eteneminen on ripeämpää. Itse kun istun laatikossa niin syliinhän ne pyrkivät jo. Jokaista tulee kyllä nunnuteltua monta kertaa joka päivä. Voihan vaavat kun ne on lutuisia.

Viime tiistaina 19.5. pennuille annettiin ensimmäiset madotukset. Samana päivänä aikaisemmin syöteltiin niille kädestä pentujauhelihaa. Lihaa ahmivat innoissaan, hyvä etteivät sormet "lähteneet mukana". Pikkuhiljaa kiinteälle ruoalle siirtyvät, toki Hallan maitobaari kulkee rinnalla.

Ensimmäistä kertaa pennut pääsivät piipahtamaan ulkona tänään torstaina 21.5. Aluksi oli melko jännittävää, mutta melko nopeasti rupesivat taapertamaan. Selkeästi täysin uusi kokemus väsytti, sillä simahtivat lähes samantien ;)


Kuvia:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti